2016/03/08

Välipalapatukat



                                                                    Moikka!
Päätin kokeilla itsetehtyjä energiapatukoita ilman pähkinää koska en allergiani takia pysty syömään kaupan valmiita. Oikeastaan tämä oli paljon helpompaa kuin mitä ensin ajattelin. Varsinkin koska nämä kestävät monta viikkoa jääkaapissa ja vielä pidempään pakastimessa.
Reseptiä voi helposti muuttaa omannäköiseksi vaihtamalla aineksia, omistani tuli ainakin todella hyviä!


1 dl sokeria
100 voita
3 rkl siirappia
5 dl hiutaleita ja/tai mysliä
2 rkl vehnäjauhoja
1,5 dl rusinoita, pähkinöitä tai kuivattuja hedelmiä
Mausteita (kaneli, kaakao, vanilja)
Valkosuklaata

Sulata sokeri, voi ja siirappi.
Lisää seokseen jyviä tai mysliä, vehnäjauhot sekä rusinoita, pähkinöitä tai kuivattuja hedelmiä. Lisää jotain maustetta ja sekoita hyvin. Levitä seos vuokaan tai pellille leivinpaperin päälle noin 2 cm paksuksi kakuksi ja paista noin 175 asteessa 25-30 min.
Leikkaa sopivan kokoiset palat levystä ja anna jähmettyä. Levitä halutessasi valkosuklaata patukoiden päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...