2015/02/02

Miten säästää rahaa?

Tämä postaus on ehkä ensisijaisesti suunnattu teineille koska itsekin yritän käyttää näitä. Jonkinlaisena aiheena ovat myös vaatteet ja se, miten olla "tuhlaamatta" rahaa niihin vaatteisiin joita ei oikeasti tarvitse.

1. Onko taskuissasi tai käsilaukkusi pohjalla jatkuvasti kolikoita?

Säästä nämä kolikot säästöpossuun aina kun ehdit siirtää niitä sinne. Yhtäkkiä pienistä kahdenkymmenen sentin kolikoistasi on muodostunut monta kymppiä.
Päätä mihin säästät ja / tai milloin saat säästetyt rahat käyttöösi ja oletkin yhtäkkiä taas vähän rikkaampi.

Itsekin siirrän aina kolikkoni säästöpossuuni, tällä hetkellä säästän 50mm objektiiviin. :)


2. Älä osta vaattetta vain siksi koska se on alennusmyynnissä.

Usein kaupat onnistuvat luomaan sen fiiliksen että kaikki alkaa tuntumaan tarpeelliselta. Aleihin on silti myös fiksuinta mennä kauppalistan kanssa kuten aina muutenkin ostoksille mennessä. Älä osta muuta kuin mitä kauppalistassasi lukee, tai päätä edes määrä ( yksi tai kaksi ) asiaa, jotka saat ostaa kauppalistan ulkopuolelta.

Jos olet tietänyt jo kotona tarvitsevasi tätä tavaraa / vaatetta, tarvitset sitä luultavasti oikeasti.


3. Älä shoppaile nettikaupoissa ( ainakaan niin paljoa ).

Joskus on pakko ostaa jotain nettikaupasta, sillä varsinkaan Suomessa ei ole kaikkia ihania kauppoja joista saa jotain tiettyä.. ;) Mutta jos olet ostamassa jotain aivan tavallista kuten jotain mustaa toppia, hiusharjaa tai vaikka farkkuja, mene mieluummin sinne oikeaan kauppaan sovittamaan ja löytämään oikeankokoiset tai näköiset tavarasi.

Myös oikealla kassalla ostaessa rahan käyttö tuntuu "aidommalta" kuin netissä kotoa.


4. Käytä käteistä.

Kun käytät korttia, siinä pätee vähän sama asia kuin tuossa netistä ostamisessa. Kun saat takaisin kolikoita, raha tuntuu aidommalta kuin näpytellessä vain nelinumeroisen koodisi kaupan masiinaan.
Ja kun saat kolikoita takaisin, voit laittaa ne säästöpossuusi niin kuin ensimmäisessä vinkissäni.


5. Käy kirpputoreilla. 

Mitä vikaa kirppareissa on? No ei mitään! Jos tarvitset jotain aivan tavallista vaatetta, kannattaa ensin käydä kirppareilla etsimässä sillä sieltä voi hyvin löytää jonkun yllättävän hyvässä kunnossa olevan ja edullisen vaatteen.

Kirppareille viedään myös enemmän merkkivaatteita kuin jotain jo alkuunsa edullisia vaatteita jotka kuluvat nopeasti. Eli voit löytää merkkivaatteita yhtä edullisesti kuin uusia edullisia vaatteita, mikä sen parempaa?


Tässä nyt muutama esimerkki rahan säästöstä erityisesti vaatteisiin liityen. Toivottavasti auttoi!

Siitä vaan säästämään, koskaan ei tiedä mitä tulee kohta tarvitsemaan!

xoxo: Saga

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...