2015/12/13

Viaporin Kekri


Karlan kanssa päätettiin lähteä Suomenlinnaan halloweenin viettoon. Kahden aikaan oltiin lautalla. Onneksi olin ottanut ekaa kertaa talvitakkini päälle koska lautalla ja saarella kyllä tuuli.
Kierrettiin saarta ja oli kinnostavaa käydä täällä syksylläkin kun olen aina käynyt kesäisin. Ei tietenkään ollut yhtä paljon porukkaa mutta omasta mielestäni ihan sopivasti syyspäiväksi.
Illalla olisi ollut vielä enemmän ohjelmaa mutta meidän suunnitelmissa oli lähteä viiden lautalla takaisin päin. Suurin osa illan kiinnostavasta ohjelmasta oli myös vain aikuisille joten ehkä sitten parin vuoden päästä, hehe.
On aina yhtä jännää kierrellä näissä tunneleissa vaikka suurimman osan tietää jo melkein ulkoa, haha!
Kun olimme periaatteessa kiertäneet koko saaren, ohjelma alkoi lauttarannasta. Aika iso joukko näytteli vanhan ajan ihmisiä, osalla oli halloweennaamiokin. He vilkuttivat juuri saapuvalle lautalle kuin ennen vanhaan. Ohjaaja, joka oli myös pukeutunut teeman mukaisesti, esitteli päivän ohjelmaa luoden jännittävän ja juuri oikeanlaisen tunnelman.
Luvassa oli siis Viaporin Kekri - tapahtuma, henkien päivä, tuottajina opiskelijoita Haaga-Heliasta. Opiskelijat olivat itse pukeutuneet näihin asuihin. Sotilaat alkoivat marssia linnanpihalle päin ja kaikki seurasivat perässä.
Jossain vaiheessa sotilaat ampuivat ja hätkähdin myös tykinlaukausta. Nämä loivat myös ihanaa tunnelmaa halloweeniltaan. Kun filmasin suuren osan ohjelmasta, kamera aina tärähti kun ammuttiin ja tykinlaukauksenkin kohdalla, haha.
Keräännyimme taikapiiriin Ehrensvärdin haudan ympärille. Pikkuhiljaa alkoi jo hämärtää vaikkei kello tässä kohtaa ollut kuin neljä. Juontaja kertoi että ilta huipentuu kekripukin polttoon myöhemmin illalla. Hän sai koko ihmisjoukon toistamaan perässään ja huutamaan kekri, kekri palaa. Kekri palaa!
Tällaisia ihania pukuja ja naamioita näkyi väkijoukossa.
Kekripukki.
Nyt kello oli jo viisi ja lähdettiin lautalle ja kotona oltiin seitsemän aikoihin. Tosi mukava päivä oli kaiken kaikkiaan ja onnistunut ohjelma ainakin ensimmäinen tunti jonka ehdimme näkemään. Voi olla että ensi vuonnakin voisi viettää pyhäinpäivän täällä.

                                                                            xoxo Saga

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...