2015/01/31

Karjalanpiirakat


Näistä meillä siis oli koe köksässä viime viikolla. Meni kyllä ihan hyvin kai.. ;) Tämä resepti ei ole se sama meidän kirjasta mutta joku joka äidillä oli itse pienenä köksässä. :) Sama lopputulos pitäisi silti olla. :D


Täyte:
3 dl vettä
2 dl puuroriisiä
7 dl maitoa
1/2 tl suolaa

Kuori:
2 dl vettä
1 tl suolaa
3 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja

Voiteluun:
1 dl vettä
25 g voita

________________________


Valmista ensin täyte. Keitä riisiä vedessä, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja anna puuron kiehua n. 1/2 tuntia. Mausta puuro suolalla ja anna sen jäähtyä.

Valmista kuoritaikina sekoittamalla veteen ensin suola ja ruisjauhot, sitten vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.

1. Leivo kuoritaikinasta tanko, jaa se paloiksi ( 20-25 ), jotka pyörittelet palloiksi.

2. Litistä, alentele pallot kakkaroiksi. Ripottele jauhoja kakkaroiden väliin ja siirrä ne muovikelmun alle, jotteivät kuivu.

3. Kaaviloi, ajele kakkarat piirakkapulikalla ohuiksi pyöreiksi kuoriksi. Pinoa kuoret päällekkäin muovin alle ja ripottele jauhoja väliin.

4. Harjaa liiat jauhot pois ennen kuin levität kuorelle runsaan ruokalusikallisen täytettä.

5. Rypytä piirakka etusormilla itseesi päin vetäen ja peukaloihin tukien. Rypytä keskeltä päähän päin. Käännä ja rypytä toinen puoli. Tee mahdollisimman matalat poimut.

6. Nosta piirakat pellille ja paista 300 asteessa n. 15 minuuttia.

7. Voitele kypsät piirakat välittömästi kuumalla voi-vesiseoksella.

8. Pane piirakat hetkeksi hautumaan voipaperipakettiin, jonka kiedot leivinliinaan tai pyyhkeeseen.


xoxo: Saga

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...