2015/06/11

ohjepostaus: sydänbokeh


Moi!
Tämä kuvaustekniikka ei ollut ihan helpoimmasta päästä mutta lopputulos oli silti ihan söpön näköinen. Kannattaa ainakin yrittää!

Sinun täytyy siis onnistua saamaan jonkun kuvion muotoinen reikä mustaan kartonkiin (itse tein sydämen sydämen muotoisella rei'ittimellä mutta jouduin hieman teippaamaan kuten kuvassa näkyy). Tämän jälkeen kiinnität kartongin palan objektiivisi päälle esim. kuminauhalla siten, että reikä on objektiivin keskellä.
Ulkona täytyy olla aika pimeää joten on helpointa jos kuvaat sykysllä tai alkukeväästä kun jo illalla on tarpeeksi pimeää. Mutta voithan myös valvoa kesäyönä ja odottaa kunnes ulkona pimenee.
Kuvassa tai taustalla on oltava jonkinlaisia valoja jotta saat aikaiseksi haluamamme bokehit.

Nyt on aika valokuvata ja tässä kohtaa huomasin itse että onnistuakseni minun oli pakko painaa kartonki ihan kiinni linssiin kuten teen kuvassa. Kuvista huomasin myös että vain osa sydämistä olivat oikean sydämen muotoisia, muista puuttui esimerkiksi joku reuna riippuen siitä missä kohtaa kuvassa ne sijaitsevat.
En tiedä riippuivatko nämä ongelmat vääränlaisesta objektiivista, kittilinssistä, vai jostain muusta. Silti sain sydämen muotoista bokehia joten kannattaa kokeilla!

xoxo Saga

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...